4 stjernerSød vin

Nanerone, Aleatico di Toscana, Piandibugnano, 2006, 15% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
500 ml: 165,00 , 149,00 v. 12 fl. hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Nanerone

Spændende og meget lækker rød dessertvin.

Mørk og tæt. Udpræget duft af brombær, smag af brombærmarmelade på den gode måde, koncentreret og tæt. Meget fin kombination af moderat sødme og blid friskhed. Ganske blidt, fint og velintegreret tannin-strejf.

De 15% alkohol mærkes ikke på nogen måde. Tværtimod giver vinens lidt saft-agtige karakter indtryk af lav alkoholprocent.

Vinen er lagret på små fade i 9 måneder, hvilket ikke smages.

Det der skiller vinen fra de fem stjerner er vinens most-præg, som jeg for en dels vedkommende kunne ønske mig erstattet af lidt mere vinøsitet.

Som det ses på billedet, så signalerer etiketten farvemæssigt ganske godt, hvad man får i glasset.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.