4 stjernerSød vin

Muscat, Woodstock, 18% (Australien)

Kvalitet-pris: OK
215,00 hos Ranimex Vine (ophørt) (vejledende pris ca. 150,00. Andre forhandlere: de fleste på Furesø Vin Engros' forhandlerliste)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin er som ingen anden vin vi har smagt før. Den er fremstillet på samme måde som en fransk Vin Doux Naturel eller en portvin.

Farven er smuk og lys gyldenorange. Hvis man skal sammenligne duft og smag med noget velkendt, så har den smage hen ad nogle ældre Vin Doux Naturel, som vi har smagt fra Rivesaltes, og samtidig har den en meget klar duft og smag som en større tawny portvin. Den har derudover et kraftigt indslag af orangeskal, som vi ikke har mødt på denne måde før (på nær i et tilfælde, hvor et ældre ægtepar, vi logerede hos i den sydlige Rhônedal, havde tilsat orangeskal til deres Vin Doux). Farven og smagstypen har både lyse og transparente sider og mørkere og mere dybe.

Vinen er meget pågående i sit udtryk, fuld tryk på, meget koncentreret og ganske sød. Den smager fantastisk godt, og på baggrund af Muscat på etiketten, overraskede den enormt: Vi ville aldrig have gættet på, at den var lavet af Muscat, for der er intet sammenfald med de Vin Doux'er eller andre dessertvine, vi kender fra Frankrig og Italien på denne drue (i Italien hedder den Moscato).

Forhandleren Ranimex oplyser på sin hjemmeside, at der er tale om en blanding af rød og hvid Frontignac, (som ifølge vores research er et synonym for Muscat), hvorved vi så lærte, at Muscat også findes i en rød - eller mere korrekt: blå - variant.

Alkoholprocenten er 18, hvorved den lægger sig midt imellem de franske Vin Doux'er og portvin.

Meget flot og original vin. Fire store stjerner.

Vurderingen af kvalitet-pris-forhold forholder sig til prisen hos Vindruen. Prisen er fra juli 2006 til februar 2007 steget fra 138 til 268 kr. hos Ranimex Vine.

Juli 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.