5 stjernerRødvin

Munjebel, Etna Rosso, Frank Cornelissen, 2020, 14% (Sicilien, Italien) L MUR2020

Kvalitet-pris: OK
335,00 hos Terroiristen

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen, der er økologisk, er fremstillet af 100% Nerello Mascalese. 50 dages maceration. Spontangæret. Lagret 12 måneder i 2500-7000 liters glasfibertanke. Lavt svovlindhold (15-50 mg/l) som afhængigt af årgangen kan være tilsat eller naturligt forekommende.

God vinøs duft med en lille naturvins-note, men primært drue og vin. De samme ting kan siges om den rene smag. Livfuld mundfornemmelse. Meget harmonisk. Den første dag er vinen en anelse tør. Syren er fint afbalanceret til den milde side - måske en anelse underspillet. En lille afvæbnende sødme i finalen. Tanninerne er præsente og flotte.

Vinen holder sig fint to dage og har på dag 2 fået en anelse mere og klædelig sødme.

Fornemt eksempel på når en "naturligt" fremstillet vin smager af vin og ikke af druemost med naturvinsdunst. Meget dejlig at drikke.

Vinen er anmeldt af Preben alene.

Glas: Zalto bourgogne.

Marts 2022
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.