Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vinen er fremstillet af Nerello Mascalese, der vokser inden for DOC Etna. Fermenteret med naturgær. Vinen er lagret 18 måneder i 1500-2500 liters epoxytanke. Svovlindholdet kan, uanset om der tilsættes svovl eller ej, variere mellem 15 og 50 mg/l (lavt).
Flot og åben bærduft med en lille "naturvinstone". Smagen er ren, og den første dag ligeledes med en smule natur. Ren og frugtig, mest jordbær, en anelse landlig med mærkbare tanniner. Enkel og fin, men ikke noget der får mig (Preben der er alene om at drikke lavt-/ikke-svovlede vine) op at ringe.
På andendagen har vinen rykket sig op i en anden liga - den har tydeligvis godt af at stå under ilt nogen tid. Duften er superflot, og den smager også vidunderligt. Renheden og den helt åbne frugt er bemærkelsesværdig. Det er her de fem stjerner kommer i hus.
Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.
Glas: Zalto bourgogne.