2 stjernerRødvin

Morgon, Côte du Py, Jean Foillard, 2011, 12,8% (Beaujolais, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
200,00 hos Pétillant

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

De to stjerner er en kompromisvurdering: En fra Helle, der synes vinen smager forfærdeligt, tre fra Preben, der godt kan finde en vis nydelse i den, men som generes af en underliggende eddiketone.

Vi er ikke klar over præcis hvordan vinen er fremstillet, men der er tale om en Beaujolais, der er meget anderledes end den frugtige og let drikkelige prototype, en stil som nogle vil karakterisere som mere seriøs. Der er givetvis tale om lav svovling.

Vinen lægger ud med noget støvet frugt i næsen og en smag uden nævneværdig frugt. Både duft og smag vokser og forandres meget med luftning og bestemt i positiv retning. På et tidspunkt er duften meget parfumeret hen ad sæbe fra Provence. Smagen åbner med høj floralitet. Mundfornemmelsen er mild og friskheden er god.

Det er generende, at der hele tiden ligger en svag eddikeagtig tone på spring (flygtige syrer). Det er muligt, at naturvin-fans lever med den eller vænner sig til den. Jeg finder den skæmmende, og den er afgørende for, at jeg ikke kan komme over de tre stjerner.

Juli 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.