3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Montepulciano d'Abruzzo, Villa Medoro, 2004, 13,5% (Abruzzo, Italien)

79,00 (69,01 v. 6 fl.) hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Montepulciano d'Abruzzo på et væsentligt højere niveau end vi er vant til.

Vinen viste to meget forskellige "ansigter" over de timer, vi drak den. Den lagde ud med en cremet duft af mørke bær, fløde og et strejf mokka. I den første relativt lange tid efter åbning fremstår vinen som blød og poleret. Syren balancerer vinen med god friskhed. Ganske lækker med et fint lille fløde-mokka-strejf. Her i fase 1 er vinen grundet den store blødhed meget behagelig, virker måske endda en anelse "behagesyg" på moderne, international vis.

Men efter nogle timer forandrer vinen sig markant: Det afsløres, at den også indeholder en god portion garvesyre, som her fremtræder med en intensitet, der får munden til at snerpe sig sammen. Og det er her, at vores meninger deler sig: Helle, der lettere generes af garvesyre end jeg, siger tre stjerner. Jeg siger fire. For selv om vinen ikke forekommer mig at have fundet sit færdige udtryk endnu, i og med at den på forskellige tidspunkter fremstår så markant forskelligt, så afslører den stor kvalitet i de demonstrerede "byggesten", der sikkert i højere grad vil spille harmonisk sammen om 6-12 måneder.

August 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.