4 stjernerRødvin

Montefalco, Riserva, Domenico Pennacchi, 2004, 14% (Umbrien, Italien) L 313 07

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
157,00 hos Simoncini (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot og voldsom vin, hvor Sagrantino forekommer at levere de dominerende bidrag. Fire kraftfulde stjerner.

Duft af bær, lidt hindbær og især tranebær og en mørk komponent hen ad tjære.

I munden er vinen voldsom og koncentreret, tranebær og chokolade er i front. Vinen har en sødme og bitterhed, der giver kraftige associationer til Amarone. Stråmåtter (husker ikke om det var i duft eller smag eller begge dele) pegede i samme retning.

Vinen er fremstillet af Sangiovese, Sagrantino og Merlot, men selv om vinen skal være lavet af mindst 60% Sangiovese og højst 15% Sagrantino, forekommer Sagrantino at dominere både smag og struktur, og Sangiovese fornemmes slet ikke. Den karakteristiske Sagrantino-garvesyre, der her giver ganske markant bitterhed, er påtrængende til at begynde med, integreres fint med lidt luftning.

Man får meget vin for de 157 kr. i forhold til hvad man ville få fx fra Toscana og Piemonte.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene, da Helle ikke bryder sig om (herre-druen) Sagrantino.

Juni 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.