1,5 stjerne1 stjerner Helle2 stjerner PrebenRødvin

Mercurey 1er Cru, Clos des Grands Voyens, Monopole, Domaine Jeannin-Naltet, 2015, 13,5% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
372,95 (medlemmer), (1500 ml: 568,95 (ikke-medlemmer) hos Winefamly (medlemsfordel)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen smager lavt svovlet, hvilket var en overraskelse, da hverken forhandlerens eller bagetikettens information om vinen indikerer dette.

Pudsig duft af bolsjer og tyggegummiforretning (hvis en sådan findes), der kommer lidt jordbær og karry til senere.

Smagen er noget naturvinsagtig og rummer bl.a. campari med bitre toner. Ingen normal Bourgogne-typicitet. Dag 2 smager vinen stadig naturvinsagtigt af (hind)bærjuice, altså meget mostet.

Én stjerne fra Helle, der ikke vil drikke den, to fra Preben, der isoleret set har vinen til tre stjerner - den er ok at drikke - men den manglende typicitet koster en stjerne.

Bemærk 1: Den smagte flaske var en 750 ml flaske.

Bemærk 2: Vores vurdering af forholdet mellem kvalitet og pris forholder sig til medlemsprisen hos Winefamly.

Glas: Zalto bourgogne.

April 2019
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.