4 stjernerSød vin

Maury, Hors d'age, Domaine du Dernier Bastion, 1990, 16,5% (Languedoc-Roussillon, Frankrig) L.77

Kvalitet-pris: OK
500 ml: 124,00 hos MIVine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig rød vin doux vin i den modne, lagrede genre.

Vinen har en lækker smag af bl.a. rosiner, figner, blommer, valnød, kanel og lidt orangeskal. (Nødde-aspektet er i stil med det som man møder i tawny port.) Der er et let oxideret præg, som man tit finder i denne type vine. Det skal ikke forstås negativt; det hører med til typen og passer fint.

Sødmen er moderat, og der er en god friskhed.

Vinen har, som mange andre af de sydfranske vin doux vine, denne relative lethed (sammenlignet med portvin), der gør dem meget drikbare. De 16,5% alkohol hjælper med i denne sammenhæng.

April 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.