Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Sidste sommer mødte vi for første gang denne vin på den skønne ristorante Antiné i Barbaresco i årgang 2001. Det var en af de bedste flasker Barbera vi har fået. Så vi tog selvfølgelig ud til producenten og købte et par flasker af vinen, der dog kun kunne fås i årgang 2003.
Den smagte vin er altså indkøbt hos producenten, og da vi ikke kender dennes aftapningspolitik, kan vi ikke garantere, at den her i landet forhandlede vin, er præcis magen til.
Umiddelbart efter åbning lægger vinen ud med at være lidt støvet og lukket, både i duft og smag. Den skal klart have luft for at blive sig selv.
Vinen udviklede sig konstant over de timer, vi smagte den, blev bedre og bedre, og endte med at udvise perfekt balance mellem lyse og mørke elementer, forbilledligt smagfuld balance og sammenspil mellem vin og fad. En diskret og velintegreret garvesyre-strøg dukkede efterhånden frem.
Vinen er det meste af tiden bedst i munden, duften er noget tilbageholdt, og først til allersidst åbner duften sig med mørke bær, valnød og chokolade.
Den hede årgang er ansvarlig for den relative syresvaghed, der gør at vinen fremstår ret mild og blid. Samme mangel på syre gør også, at vinen ikke klarer sig optimalt med mad; til gengæld har den i nogen grad "meditations-kvaliteter", idet den er meget lækker uden mad.
Vinen udviser mange kvaliteter i mesterklassen, men balancen er grundet den lidt svage syre, ikke helt i top, og denne oplevelse tror vi ikke vil ændre sig med tid. Grundet balancesvagheden kan vi ikke nå helt op på fem stjerner, men vi er ganske tæt på, så vi tager her for første gang vores nye symbol, fire grønne stjerner, i brug: Vi er lige på grænsen til de fem stjerner. (Vi gik senere væk fra at bruge de grønne stjerner.)
Vi anbefaler yderlige lidt lagring, så denne smukke, blide vin lige kan samle sig helt og finde sig selv.
Til orientering kostede vinen 135 kr. indkøbt en detail hos producenten i juli 2006.