4 stjernerRødvin

Lusio, Sicilia, Nero d'Avola, Vulcania, 2002, 13,5% (Sicilien, Italien)

Kvalitet-pris: OK
89,00 (Import: Vinens Verden)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig vin. Den balancerer i det felt, hvor der på den ene side er tænkt på bred appel, og hvor vinen er elementært lækker, på den anden side hvor den også kan værdsættes af den mere garvede vinnyder. Måske en rigtig god gæstevin (hvor gæsterne ikke er vin-freaks).

Moderat mørk, transparent frugt og tydeligt fadpræg (sød vanilje), sikkert barriques. Vi kunne ikke lige afgøre at den var syditaliensk (men dog italiensk), idet den bestemt ikke oser af solmoden tæthed eller andet der kunne pege på syd, men af kontrolleret "almindelig" modenhed, der kunne optræde et hvilket som helst sted i Italien. Alkoholen holder sig også på - for de egne - beskedne 13,5 %.

Duft og smag kunne også være fra så mange steder. Dog har vinen udover alle almindelighederne et personligt indslag af dufte og smage henad nyfældet fyrskov - dejligt. Men vi vil ikke påtage os at argumentere for at vinen smager specielt siciliansk eller Nero d'Avola'sk.

Umiskendeligt god, moderne, professionelt vellavet og meget lækker.

Juni 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.