Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vi har på det sidste bedømt en del dyre og halvdyre rødvine, så nu må det være på tide at "spise brød til" - spise et enkelt og stærkt pastamåltid og dertil drikke en ikke for dyr vin, som formodes at kunne klare både en god portion hvidløg og lidt chili. Og det går fint med denne Montepulciano d'Abruzzo. Som også har den fordel frem for de dyre vine, at der under måltidet levnes plads til at fokusere på andet end diverse subtile nuancer afgivet fra duft- og smagsreceptorer i næse og mund.
Vinen er basalt en glimrende pizza- og pastaskubber (positivt ment). Den har en mørk og letkrydret bærduft, smagen er mørk, frugtig og peberkrydret, stor smagsfylde. Den er robust, så man ikke behøver at afdæmpe madens krydring med strittende lillefinger for at få måltidet til at gå op. Tværtimod: Spaghetti med en god og velkrydret kødsovs vil givetvis være et glimrende match.
Vi tror den vil behage mange, fordi den i italiensk vin almindeligvis markerede syre (som ikke tilvante kan opleve som sur eller skarp) her er noget afdæmpet, og der er en lille "sødme", som tyder på modne druer.
Den smagte flaske havde en marginalt urent præg. Om det er vinen, der har dette lidt primitive præg, eller om der er tale om en ganske let forstyrrelse fra proppen, kan vi først afgøre, næste gang vi eventuelt smager vinen.
Den købes mest fordelagtigt på de meget hyppigt tilbagevendende tilbud.