4 stjernerRødvin

Long Now, Langhe, Pelissero, 2007, 14% (Piemonte, Italien) L 2/08-2009

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
153,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ganske "tyk", meget harmonisk og indsmigrende vin fremstillet af Nebbiolo og Barbera, ifølge forhandleren lagret 15-18 måneder på barriques.

Tyk duft med mørke, søde kirsebær. Også i munden er vinen tyk og fyldig, lækker og meget indsmigrende. Tør harmoni og flot modereret sødme.

Nebbiolo bidrager med seriøsitet til strukturen, bider en smule til at begynde med , men vinen fremstår overordnet set relativt blid og fløjlsagtig.

De to meget forskelligartede druesorter parrer sig sådan set fint; resultatet er en smag, som jeg (Preben der anmelder alene) hverken forbinder med Nebbiolo eller Barbera, og jeg synes heller ikke man kan tale om at tingene går op i en tredje højere enhed. Der er dog tale om noget helt tredje, som bare er lækkert og godt og som fungerer upåklageligt.
Når blandingsudtrykket er som her, foretrækker jeg imidlertid personligt de typer oplevelser som Nebbiolo og Barbera kan give, når de står alene.

Vinen er aktuelt dejlig og til at gå til, og den har tilstrækkeligt med stof og balance til ganske lang lagring.

Juni 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.