2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenHvidvin

Le Mont, Vouvray, demi-sec, Domaine Huet, 2001, 12,5% (Loire, Frankrig)

150,00 hos Dan Wine Import (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi må vedgå, at vi nok er noget konservative, hvad hvidvin angår. Ca. 10 % af den vin vi drikker er hvid. Så når det skal være, har vi det med at holde os til nogle få typer, som vi ved vi holder af. Denne Vouvray demisec byder i den henseende på en ny type oplevelse, som er en udfordring at håndtere.

Vinen er mangefacetteret med både florale dufte og smage, og side og om side med disse lyse og ret ungdommelige toner en smag der forekommer ældre, hen ad oxideret som i en tør sherry. Fin smagsfylde, frisk og rank syre, ganske lang eftersmag med et bittert indslag.

Vi er, som det fremgår af doppeltpilen, ikke enige om vurderingen af vinen. Helle bryder sig simpelthen ikke om den. Jeg oplever den som en spændende udfordring, værdsætter dens vellavethed, nyder den både med og uden mad. Men subjektivt foretrækker jeg langt samme producents Le Mont Sec, som vi i øvrigt begge holder af.

November 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.