Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Le Gode, Toscana, 2006, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
85,00 (77,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lidt af en rå børste, aktuelt alt for ung, synes vi.

Vinen er relativt duftsvag. I munden er vinen tør og med fuldtonende Sangiovese-karakteristiske ru garvesyre. Strukturen forekommer harmonisk.

Seriøs stil med antydninger af frugtighed. Efter ca. 1/2 time i glasset viser den, at den bestemt har kvaliteter. Glasset må i øvrigt godt være stort, så vinen kan trække alt det luft den kan komme i nærheden af.

Forhandleren oplyser, at vinen er en deklasseret Brunello, der er fadlagret i 6 måneder, hvilket måske giver forklaringen på, at vi oplever, at vinen slet ikke er drikkeklar.
Vinen giver tydelige tegn på at ville udvikle sig gunstigt ved yderlige lagring med mulighed for fremvisning af mere drikbare kvaliteter. Men er der frugt nok?

Vent mindst et år.

Tilføjelse: Forhandleren kommenterer vores anmeldelse ved at citere to andre anmeldelser, der betoner kvaliteter som blødhed, cremethed og elegance, hvilket er en enorm kontrast til det vi oplevede.
Det er naturligt, at der er forskelle på forskellige anmeldelser, men denne nærmest diametrale modsathed kunne tyde på, at den flaske, vi har smagt, har været fejlbehæftet. Men da vi i dette tilfælde kun har fået fremsendt et prøveeksemplar af vinen, kan vi aktuelt ikke komme det nærmere.

Februar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.