2 stjernerRødvin

Langhe Rosso, Danuel, Le Strette, 2011, 13,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
139,95 (99,95 v. 6 fl.) hos Brdr. D's Vinhandel

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Blandingsvin fremstillet af de meget forskellige druesorter Barbera (40-60%), Dolcetto (35-45%) og Nebbiolo (10-15%).

Duft med god italiensk frugt. I munden er vinen frisk og ren med smagskomponenter, der stritter noget i hver deres retning uden at gå op i en højere enhed. Smagen er domineret af en mørk tone med et tannisk og lidt bittert udtryk (formentlig Dolcettos bidrag). Men der er også en lys saftighed, som kunne stamme fra Barbera. Desuden lyse, florale og parfumerede smage.

Jeg (Preben der anmelder vinen alene) synes ikke at vinens komponenter spiller lykkeligt sammen, og jeg foretrækker klart samme producents enkeltdruevine.

Glas: Zalto universal.

December 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.