3 stjernerSød vin

La Mimosa, Moscato d'Asti, Poderi Sinaglio, 2008, 5,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
85,00 (75,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Velsmagende vin, der dog i høj grad mangler bobler.

Når man åbner en flaske Moscato d'Asti, får man ofte blot ved lyden indtryk af, om vinen vil boble i glasset eller ikke. Det sker nemlig en gang imellem, at disse letboblende vine enten kun har ganske få bobler eller helt mangler dem , hvilket fjerner en del af det sjove ved sådan en vin.
Vi har en fornemmelse af, at vinene i disse tilfælde ikke nødvendigvis er "født" sådan, men at boblerne, måske grundet ikke tilstrækkeligt tætte propper, siver.
Sådan var det med denne vin, der havde meget tæt på nul bobler. Om det blot var vores eksemplar der var sådan, eller om alle vinene er sådan, kan vi ikke vide.
Trods de manglende bobler, var vinen dog alligevel rimelig levende i munden.

Vinen havde dejlig ren Moscato-duft og smag. På balanceskalaen mellem sødme og friskhed, hælder vinen en anelse til den søde side.

Manglen på bobler holder os på tre stjerner.

PS. Forhandleren skriver, efter at have læst vores anmeldelse, at de mener, vi må have fået en fejlbehæftet flaske.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.