2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Jumilla, Juan Gil, 2012, 15% (Spanien) L0141J5

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen benævnes hos forhandlerne 12 meses, der henviser til 12 måneders lagring på franske barriques. Fremstillet af Monastrell.

Der er tre stjerner fra Preben, der værdsætter vinens harmoni og høje grad af vellavethed til en stjerne mere, mens smagstypen subjektivt begejstrer mindre, bl.a. fordi vinen klinger mere sødligt end friskt ud. To stjerner fra Helle, der finder vinen alt for koncentreret, og som ikke bryder sig om smagstypen, som hun finder for "tjæret".

Duft med bl.a. bær, vanilje og gummi. I smagen er der derudover en tjære-agtig komponent. Fadlagringen smages ikke.

Vinen er meget koncentreret og frugtmættet, og den har god struktur med tanniner, der umiddelbart efter åbning bider lidt men med luftning bløder fint op. Også god syre, der dog ikke formår at holde eftersmagen frisk. Her afsluttes vaniljebudding-agtig og sødligt.

Vinen vil formentligt i højere grad tiltale et publikum, der er orienteret mod de oversøiske vine end - som vi - de klassiske europæiske.

Vi vurderede, at der var for 120 kr. vin i flasken.

Glas: Zalto universal.

August 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.