3 stjernerRødvin

Il Rotone, Chianti Classico, Riserva, Il Mandorlo, 2000, 13% (Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
169,00 (125,00 v. 6 fl., 100,00 v. 12 fl.) hos Skovgaard Vine (læs om prisvilkår her)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen lægger ud med en dejlig, klassisk duft. De første mundfulde lover godt, klassisk, traditionel Chianti Riserva smag, god balance, slank stil.

Det er herefter som om vinen lukker sig noget, fremstår mere tør, og dette holder sig til hen imod slutningen af flasken, hvor vinen igen giver nogen smag fra sig.

Alt i alt forekommer vinen os at være en god mellemvægter, dog lidt mager - især i forhold til den meget solbeskinnede årgang - og med en smagsfylde i underkanten.

Grundet det at vinen lukkede sig for os, kan det tænkes, at den aktuelt befinder sig i et lukket stadium, og at den bedømt på et andet tidspunkt kunne have opnået en bedre score.

Helles gæt på vinens pris, uden at hun vidste hvad der var i glasset, var 130 kr. Jeg vurderede vinen til 125 kr. Så vi anser vinen for at være for dyr, hvilket understøttes af, at den kan sælges med fortjeneste (må vi formode) til 100 kr. ved køb af 12 flasker.

Marts 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.