1 stjerneRødvin

Il Potente, Merlot Rubicone, Conte Zardi, 2012, 15% (Emilia Romagna, Italien) L.C043

89,95 (49,00 v. 6 fl.) hos AndrupVin.dk

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rædselsfuld vin, den mest vulgære rødvin vi mindes at have smagt.

Duften er meget sød jordbærgrød med et ordentlig skud vaniljeessens, finskbrød og røgelse, en næse der næsten giver hovedpine.

Smag primært med aggressiv vaniljearoma, dernæst bærsaft. Meget sød og syntetisk smagende, og den søde vaniljearoma-eftersmag er næsten ubærlig.

Vinen er meget blød med en smule på den gode måde bitre tanniner, der giver lidt struktur og spændstighed, og som også tilfører smagen lidt kontrast. Stilen kan på ingen måde forbindes med hverken Italien eller Europa men giver associationer til australsk vin med tilsat syre. Til vores middelhavs-orienterede mad var vinen et mismatch af de store. Skulle vi give et bud på et madmatch må det - ment seriøst og uden ironi - være fløderand.

Binder man an med vinen, anbefaler vi kraftig afkøling, gerne ca. 10°.

Vi ser os undtagelsesvis ikke i stand til at vurdere kvalitet-prisforhold, der ikke giver mening i forhold til en vin, som vi oplever som på grænsen til det udrikkelige.

Glas: Zalto bourgogne.

August 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.