4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Herència del Padri, Priorat, Bernard Magrez, 2006, 14,5% (Spanien) U 467355

Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor, overvældende og superflot vin. Netop det overvældende er det der deler Helles og min vurdering. Hun finder den simpelthen for meget af det gode. Men de fire stjerner er dog hjemme for hendes vedkommende alligevel.

Stor, krydret duft med eukalyptus, timian og fløde. Samme type smag til at begynde med, hvor der er lidt sødme og peber i finalen, og hvor friskheden er blid, og vinen fremstår her overordnet set blød. Vinen har stor dybde og transparens.

Med luftning udvikler vinen sig tydeligt og positivt: Strukturen markeres på mere seriøs manér med smukke tanniner, og vinen forekommer at tabe sødme og vinde friskhed. De sidste glas demonstrerer en formidabel balance.

Der hvor jeg godt kan være med på Helles "for meget" er, at vinen med sine 14,5% beruser ganske kraftigt og lidt tungt. Men det gør mig ikke i tvivl om de fem stjerner.

Vi har valgt denne gang ikke at vurdere forholdet mellem kvalitet og pris. Når vi bevæger os over de ca. 300 kr. begynder meningsfuldheden i højere pris at forsvinde set med vores øjne. Vinen smager umiskendeligt "dyrt", men smager den af næsten 500 kr.? Det kan vi ikke afgøre.

Det er for så vidt aktuelt også lige meget, da den i skrivende stund (og september måned ud) sælges til den særdeles favorable pris 149,95.

Bemærk: Vinen er givetvis svær at få fat i grundet hurtigt salg, så vi anbefaler at du ringer til din lokale forretning i før du bevæger dig derhen.

September 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.