Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Guado de' Gemoli, Bolgheri Superiore, Giovanni Chiappini, 2003, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
300,00 (275,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Kraftig og dejlig vin lavet af 80% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot, lagret mindst 12 måneder på barriques. Trods det franske materiale er vinen umiskendelig italiensk og toscansk i struktur og sjæl - der er intet der giver associationer til hverken Bordeaux eller oversøisk Cabernet.

Dyb, mørk og tæt farve. Duft af mørke bær og fyrretræ.

Smagen er i den mørke brombær-genre, også lidt tørrede bær, varm og mørk tone, men ikke kogt, som årgangen ellers kunne lægge op til. Fadpåvirkningen er meget fint afstemt: ingen decideret fadsmag.

Til at begynde med forekommer vinen lidt tilbageholdt i udtrykket, men den blev konstant bedre og mere åben over de timer, hvor vi havde fornøjelse af den. Den lagde ud med en vis voldsomhed og blev gradvist blødere og federe.

Dens fortrin var tydeligst for os sammen med mad.

Vi hæftede os ved den konstant opadstigende kurve, og spurgte os selv, om den kunne ramme fem stjerner på et tidspunkt efter yderligere nogen lagring.

Marts 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.