4 stjernerRødvin

Gravello, Val di Neto, Librandi, 2000, 13,5% (Calabrien, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
99,00 hos Haller Vine (der oplyser nærmeste forhandler)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har smagt flere dejlige årgange af Gravello. Den er lavet af 60% af den lokale Gaglioppo og 40% Cabernet Sauvignon. Og det er et lykkeligt ægteskab.

Duft af mørke, modne solbær, lidt syltetøj, karamel og fløde. I munden er vinen mere kompleks og mindre banal end duften antyder: der er også fyrnåle og en smule tjære. Og frem for alt: vinen hænger rigtig godt sammen, er harmonisk, helstøbt og ikke mindst: fundamentalt lækker.

Fremtoningen er ganske frisk og slank, ingen vulgære eller kogte toner, hvilket er godt gået i Syditalien i det varme år 2000.

Vinen har både en lys og transparent dimension og en mørkere seriøsitet - fint parret - og der er ædlere toner. Garvesyren er mild og fint tilbagetrukket.

August 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.