3 stjernerRødvin

Goldfields - Pinot Noir, Bannock Brae Estate, 2009, 14,3% (New Zealand)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Under vores nyligt fornyede Pinot Noir interesse, syntes vi det kunne være interessant, at tage nogle stikprøver på, hvordan druen udtrykker sig uden for Europa. Nærværende vin skal ses i den sammenhæng. Den har ligesom de andre smagte ikke-europæiske vine ikke disponeret os for fremover at rette blikket den vej. Så vi holder os nok i Europa fremover.

Vinen er ret mørk af en Pinot Noir at være. Koncentrationen (og alkoholprocenten) er større end man finder i Bourgogne - som det er meget svært ikke at foretage referencesammenligning med. Der er god Pinot-karakter med ribs og friske solbær. Pæn friskhed parret med lille sødme, ren og transparent.

Vinen smager sådan set ok, uden for alvor at byde på noget bemærkelsesværdigt. Men den er lidt mere kvabset og tung end hvad vi søger i Pinot Noir vin. Så med de præferencer, vi har, oplever vi ikke vinen som interessant.

Glas: Zalto bourgogne.

Oktober 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.