4 stjernerRødvin

Gevrey-Chambertin 1er Cru, La Perrière, Domaine Heresztyn, 2010, 13% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
385,00 hos Jørgensen og Co Vinimport (overgået til vinfoyeren)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Mild og fin Bourgogne, som vi må formode vil give mere fra sig i fremtiden end den aktuelt gør.

Duften er til at begynde med ganske tilbageholdt og udvikler sig med luftning, hvor den udviser ædle træk, der med sin udprægede vinøsitet trancenderer de sædvanlige bærassociationer.

Også smagen gemmer sig lidt. Den smager ikke af meget, men det den smager af er fint, blidt og godt. Vi er i den syrlige, røde bær-genre. Her må vi formode, at der kommer til at ske mere ved yderligere lagring. Der er et strejf tannin og en lille bitterhed i finalen.

Som vinene aktuelt opfører sig, foretrækker vi samme producents Chambolle-Musigny, der tilmed er billigere.

December 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.