3 stjernerHvidvin

Gavi del comune di Gavi, La Smilla, 2003, 12% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
59,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dette var Gavi nr. 2 vi har smagt i vores liv, så vi er derfor ikke i stand til at vurdere vinens typicitet, og hvordan den performer i forhold til andre Gavi-vine.

Blød og venlig frugt, rigtig pæn smagsfylde umiddelbart med pæn friskhed. Friskheden flader dog hurtigt ud og efterlader en eftersmag, der er lidt flad og, ja sødlig er et for stærkt ord, men alligevel derhen af. Hvis de også havde hedebølge i Piemonte i 2003, kan dette være medvirkende til det lidt lave syre-niveau, hvis vinen da ikke skal være sådan.

Vores udgangspunkt hvad hvidvin er, er at dem skal man (stort set) lade franskmændene om at producere. Det er sjældent at en italiensk hvidvin falder i vores smag, og hvis den gør, er det som regel fordi den smager fransk! Så nærværende vin kunne måske opnå en højere score hos nogen, der grundlæggende holder af den italienske hvidvinsstil.

Juli 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.