5 stjernerRødvin

Fleurie, Cuvée Vieilles Vignes - Terroir "Champagne", Domaine de la Grand'Cour, 2013, 12% (Beaujolais, Frankrig) L CH 13

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
229,00 hos Domaine Brandis
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Herlig, herlig naturlig Beaujolais. Økologisk og hverken klaret eller filtreret. Vinen er lagret et år på egetræsfade heraf 25% nye, hvilket er overraskende, da man ikke fornemmer fad i den meget frugtdrevne vin.

I næsen lægges ud med mostet bærsaft og lidt das-lokum (mødt før i lavtsvovlet vin), der dog heldigvis damper af efter nogen luftning. I munden er der ren bærsaft, blandede røde bær med lidt stilk, friske og søde køligt modnede bær.

Der er en naturvinstone i duften, men den er hverken dunstende eller frastødende. Hvilket Helle næppe ville være enig med mig i, hvorfor jeg er alene om at drikke og anmelde vinen.

Vinen er vidunderligt læskende og frugten er skøn, hvis man kan goutere den lavt svovlede stil.

Fornem eksponent for alt det gode nye, der sker i Beaujolais i disse år. Drikkes med fordel i store slurke.

Glas: Zalto universal.

Juni 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.