3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Douro, Quinta Vale D.Maria, 2007, 14,5% (Portugal)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
249,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fyldig og meget velafbalanceret vin, ganske "australsk" stil.

Flot duft af modne bær og veltilpasset fad. Det genfindes i smagen, hvor der også er lidt mørk chokolade.

Trods 14,5% alkohol fremstår vinen relativt slank, og der er god syre til at kontrastere den lette sødme. Den australske analogi består i den ganske store koncentration kombineret med nævnte pænt høje syre og en mundfornemmelse, hvor tanninerne ikke bemærkes i første omgang men kun spores som en ruhed på tænderne.

Uenigheden består i at Helle finder at vinen er for meget af det gode, for mættende og for oversøisk i stilen. Jeg synes, at vinen smager virkelig godt, om end ikke på overvældende facetteret manér, nyder dens harmoni og vellavethed og at den holder kræfterne i god snor.

Marts 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.