3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Don Miguel, Ribera del Duero, Comenge, 2004, 14,5% (Spanien)

235,00 (225,00 v. 12 fl.) hos Solarex Wines (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Blød vin med stor, moden og fyldig frugt.

Vinen er mørk, tæt og tyktflydende at se til. Duft og smag af modne solbær på vinøs vis og i luksus-genren. Med luftning dukker en smule godt bitterstof op som fra frugtsten. Koncentreret og mættende.

Moderne, glat og lidt syrefattig vin, hvor garvesyren er næsten helt indhyllet i den fede frugt.

Smagsspektret er lidt endimensionalt, hvilket sammen med den høje alkohol (14,5%), fedmen og sødmen stilmæssigt placerer vinen et sted mellem europæisk og oversøisk stil.

Vi er ikke enige om stjerneudmålingen. Der er tre stjerner fra Helle, der oplever at sødmen er kvalm og ubehagelig, og at vinen er for mættende og alkoholtung. Jeg giver fire stjerner, fordi jeg synes, der på egne præmisser er tale om et rigtig flot glas vin med masser af flot smag.

December 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.