3 stjernerHvidvin

Domaine Saint Prix, Saint-Bris, 2002, 12,5% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
55,00 hos Les Cépages

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Den korte version kunne hedde: "Den er da OK" ledsaget af en let gaben.

Lidt flere detaljer: Glimrende duft, der lover mere end smagen leverer. Ren og god at drikke. God fylde og renhed. Uden større karakter. God og lidt kedelig.

Vi købte den grundet nysgerrighed: Vinen er lavet af Sauvignon Blanc - i Bourgogne! Vi erfarede på vores sidste sommerrejse, at det tog et par timer i bil at køre fra området for Loiredalens bedste Sauvignon Blanc vine (Sancerre og Pouilly-Fumé) til Chablis i Bourgogne, hvor det, som i resten af Bourgogne, er Chardonnay der hersker som hvidvinsdrue. Og Saint-Bris kunne således være en bro mellem disse områder.

Vi skal på baggrund af en enkelt vin naturligvis ikke fælde nogen dom over den tre år gamle Saint-Bris appellation. Men den smagte vin er i vores munde ikke rigtig hverken fugl eller fisk. Så hellere en stringent Loire-Sauvignon eller en Chablis. Men som sagt: vi har kun smagt denne ene flaske.

September 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.