3 stjernerRødvin

Domaine Laffont, Madiran, 2001, 13% (Sydvestfrankrig, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
70,00 hos Dan Wine Import (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det var lidt af en udfordring at nå til enighed om denne vin - og helt enige blev vi aldrig. Men vi er landet på en kompromis-vurdering.

Til at begynde med er vi dog helt enige: Vinen lægger ud med en flot duft at mørke og lyse skovbær, og smagen er præget af en god portion ikke så sjov ram beskhed. Her møder vi Tannat-druens naturligt meget kraftige tanniner for fuld udblæsning. Vinen forandrer sig markant i venligere retning med luftning.

Helle: Vedvarende og ikke charmerende tanninangreb, viser dog gode takter sammen med godt krydret mad og en god portion stærk Dijon-senneps-dressing til grønsagerne. Grundlæggende ikke specielt drikkevenlig. To stjerner.

Preben: Vinen er godt nok som udgangspunkt besk og noget barsk, men den forandrer sig markant i mere drikkevenlig retning med luftning, og den har så god harmoni, at den vil udvikle sig markant i positiv retning ved mindst et par års lagring - hvilket er forventeligt med en Madiran vin. Fire stjerner på forventet efterbevilling.

Vi enes om tre stjerner.

December 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.