3 stjernerRødvin

Dolcetto d'Alba, Priavino, Roberto Voerzio, 2011, 13,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
139,00 hos VinStedet

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dolcetto kunne måske forlede nogen til at tro, at vi har at gøre med en vin med sødme (dolce betyder sød på italiensk), eller måske en mild vin. Men det er slet ikke Dolcettos karakter, hvilket nærværende vin er et glimrende eksempel på.

Vinen har en mørk frugt, hvor de nærmeste associationer er sorte oliven og peber. Tanninerne er lidt grove og primitive, hvilket i nogen grad afhjælpes med luftning.

Vi var lidt overraskede over, at der ikke var et eller andet bemærkelsesværdigt at hente i en vin fra producenten af nogle af de dyreste Barolo. Men vinen forekommer os ganske ordinær.

Glas: Zalto hvidvin.

Juli 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.