5 stjernerHvidvin

Diel de Diel, Qualitätswein, Diel, 2007, 13% (Nahe, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
99,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Skøn hvidvin med perfekt balance mellem tørhed, friskhed og "sødme".

Vinen har dejlig frugt, er levende og har en fin lille sitrende nerve i munden og er uhyrligt ren.

Den er fremstillet af Pinot Blanc, Pinot Gris og Riesling. Ingen af druerne smager igennem, men blandingen fungerer smukt og ultra-harmonisk.

Det er ikke svært at finde mere markante og karakterfulde vine, men denne vin vinder ind på mig (Preben, der anmelder vinen alene) ved sin enkle, indlysende og relativt stilfærdige velsmag og med sin - ifølge min smag - perfekte balance mellem tørhed, friskhed og en lille sødme, der nærmest ikke bemærkes, men som er der, idet vinen ikke er knastør.
Vinen afvæbner mig for kritisk skyts; jeg kan ikke rigtig finde nogen fejl eller mangler, og jeg er ganske enkelt helt tilfreds med hvad jeg drikker.

Vinen er meget bredt anvendelig, kan drikkes alene som fx aperitif, vil passe flot til mange forretter og kan også fint ledsage ikke for tunge eller fede hovedretter.

Den kommer jeg helt sikkert til at drikke mere af.

September 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.