Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Cum Laude, Sant' Antimo, Castello Banfi, 1999, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
119,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

På trods af at vinen er lavet af 30 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 25 % Sangiovese og 15% Syrah lagret 14 måneder i franske barriques, smager vinen umiskendeligt italiensk og toscansk.

Set fra et "objektivt" synspunkt kan der ikke sættes en finger på vinen. Der er godt med gods i den, og trods den relativt lange lagring på barriques, smager vinen først og fremmest af druer. Fadpræget anes kun. Den har en fyldig, moden og ganske kompleks bærsmag - smager glimrende -, syrefriskheden er typisk italiensk, vinen er ikke uden personlighed, og balancen er flot.

At vi ikke anbefaler skyldes først og fremmest subjektive forhold: Den begejstrer os ikke, og mens vi drikker den, sidder vi og tænker på hvad der ellers findes af herlig toscansk vin, som vi hellere vil smage en anden gang. Desuden - og nok på grund af disse forbehold - finder vi ikke vinen prisen værd.

Når den så endelig er lavet af mestendels Cabernet og Merlot, kunne den så ikke smage blot lidt af det? - Når den ikke gør det, vil vi til enhver tid heller have en rigtig god Sangiovese-vin.

Måske er det netop det der er galt: den vil så meget forskelligt, at fokus forsvinder.

November 2002
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.