3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Corvina Veronese, Cantina di Custoza, 2004, 12% (Veneto, Italien)

48,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg (Preben) holder meget af de frugtige, charmerende vine fra Veneto, vine hen ad Valpolicella/Bardolino typen, især når der er sol på himlen og varme i luften, vine med ung, frisk, enkel bærsmag, lav alkoholprocent, lette at drikke og forstå.
Helle opfatter dem sjældent som meget mere end saftevand, har svært ved at anerkende dem som "rigtig vin".

Denne vin får fingeren nedad af hende, hun synes simpelthen den er kedelig, mens jeg nyder at den har netop de kvaliteter som jeg søger i denne type vin: fint smagende af jordbær/hindbær, yderst let tilgængelig, kan drikkes i pænt store slurke, ganske charmerende og har samtidig den smule "bund", der adskiller den fra at fornemmes som druesaft.

Fin balance mellem den lyse stil og så en smule "mørke", der gør at vinen ikke er helt overfladisk. For typen pæn smagsfylde og god friskhed.

Vi har købt vinen på tilbud til 3 for 100, hvilket passer bedre end normalprisen. Og mon ikke vinen netop er beregnet på at komme på tilbud en gang imellem her i foråret og den kommende sommer?

Hvis man kan lide den, er den velegnet til lette sommerretter - eller til bare at "slukke tørsten" med under høj sol.

Maj 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.