3 stjernerRødvin

Corniolo, Colli della Corgna, Duca della Corgna, 2000, 13,5% (Umbrien, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Duft. et vedvarende metallisk indslag ligger forrest (vi når aldrig til at opleve det som behageligt), blandet med blomster og blommer. Smag: Pænt kompleks med så forskelligartede smage som blomme, blomster, en lille sødme af karamelagtigt tilsnit, givetvis stammende fra fadlagringen. Både mørke og dybe smage (blommer, tørre krydderier på tør sangiovese-bund) og helt lyse smage af - nej ikke hindbær - hindbærbrus! Elegance og blødhed midt i pæn kraft. Tør og ren. God koncentration. Vellavet, god balance mellem vin og fad.

Poleret, velfriseret, stilfærdig, pæn og nydelig. Ikke noget der bringer smilet frem på vores læber.

Trods den mere ydmyge fremtoning og mere primitive stil, oplevede vi mere umiddelbar vinglæde ved samme ejendoms Baccio del Rosso lavet på samme drueblanding.

Corniolo er fremstillet af 70 % Sangiovese og 30 % Gamay lagret i barriques.

November 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.