2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Colline Lucchesi Rosso, Greo, 2005, 12,5% (Toscana, Italien) L 704021

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
59,00 hos Solarex Wines (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Frugtig og lidt speciel vin fremstillet af Sangiovese, Canaiolo, Merlot og Colorino.

Næsen mødes af frugt, røgelse, lidt gummi og et pift stinkbombe. Også smagen har udover det frugtige element lidt gummi. De lidt pudsige duft- og smagselementer dæmpes med luftning, men vinen vedbliver at have en lidt speciel fremtoning, som Helle opfatter negativt, hvorfor hun giver to stjerner.

Jeg siger tre stjerner, fordi jeg synes vinen fungerer ok til pizza og pasta-frokost i den stil og på det niveau som man fx kan møde som husets vin i en kande på et osteria eller trattoria i Italien: Vinen er let at drikke, smager rimeligt og er tilpas frisk til mad med tomat. Strukturmæssigt er vinen som druesaft plus alkohol (12,5%) og fornemmelse af nul tannin.

Den tidligere pris er os fuldstændig uforståelig, idet der forekommer os at være vin for max en halvtredser i flasken.

Februar 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.