4 stjernerRødvin

Collepiano, Sagrantino di Montefalco, Arnaldo Caprai, 2007, 14,5% (Umbrien, Italien)

Kvalitet-pris: OK
299,95 (vejledende pris) i SuperBest (skiftet navn til Meny)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvad jeg (Preben, der anmelder nærværende vin alene) mener med herrevin, så smag denne vin, der anskueliggør begrebet på bedste vis. Ekstremt maskulin vin med tanniner, der går til angreb på tænder og tandkød, og tungen farves sort. Massiv struktur.

Duften er mørk og tillukket, især lige efter åbning. I munden er vinen mørkt smagende og meget tør, og førnævnte tanniner sidder fast i munden i minutter efter hver slurk.

Med luftning kommer der lidt mørke bær og et strejf meget mørk chokolade, og vinen bliver lidt blødere og mere sammenhængende. Strengheden forbliver dog intakt.

Vinen er sjovest før og med mad, mens den er for tør til at byde på større fornøjelse efter maden.

Dag 2 (vinen holder sig uden problemer med prop på) er der kommet sortviolette bær, og den mørke chokolade - vel omkring 95% kakao - er der stadig. Vinen er blevet mildere, og tanninerne er mere integrerede men stadig angrebslystne.

Udover at demonstrere herre-aspekterne, så udstiller vinen også Sagrantino-druens karakter, så det er til at forstå.

De fem stjerner var under overvejelse, men jeg synes simpelthen at vinen er for tør til at jeg kan give den topkarakter.

SuperBest har forhåbentlig fået langtidskontrakt med Arnaldo Caprai. Det er ikke hver dag en producent i denne klasse dukker op i de danske supermarkeder.

November 2012
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.