Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Åben, lidt støvet bærduft. Smag af mørke skovbær, fremstår tør, men også indimellem med en blød lakridssødme, og der er også et strejf af let bitterhed.
Vinen forandrer sig en del fra start til slut, "ulmer" som vi siger, når vi har indtryk af, at den ikke helt har fundet sig selv endnu.
Strukturen forekommer relativt let og pt ret tanninsvag. Men hen mod slutningen dukker der en lille garvesyrebund frem, så igen: Vinen udvikler sig. Det kan derfor sagtens være, at vinen vil opleves mere harmonisk og helstøbt på et senere tidspunkt.
De 14% alkohol bæres ikke helt overbevisende. Helle oplever en sprittet smagskomponent, mens jeg oplever det som en fysisk fornemmelse i mund og svælg.
Vinen er fremstillet af en blanding af 65-70% Sangiovese, 10% Sagrantino, Merlot og derudover andre lokale sorter.