3 stjernerRødvin

Colle Grimaldesco, Montefalco, Tabarrini, 2004, 14% (Umbrien, Italien)

Kvalitet-pris: OK
105,00 (95,00 v. 6 fl.) hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Åben, lidt støvet bærduft. Smag af mørke skovbær, fremstår tør, men også indimellem med en blød lakridssødme, og der er også et strejf af let bitterhed.

Vinen forandrer sig en del fra start til slut, "ulmer" som vi siger, når vi har indtryk af, at den ikke helt har fundet sig selv endnu.

Strukturen forekommer relativt let og pt ret tanninsvag. Men hen mod slutningen dukker der en lille garvesyrebund frem, så igen: Vinen udvikler sig. Det kan derfor sagtens være, at vinen vil opleves mere harmonisk og helstøbt på et senere tidspunkt.

De 14% alkohol bæres ikke helt overbevisende. Helle oplever en sprittet smagskomponent, mens jeg oplever det som en fysisk fornemmelse i mund og svælg.

Vinen er fremstillet af en blanding af 65-70% Sangiovese, 10% Sagrantino, Merlot og derudover andre lokale sorter.

Oktober 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.