1 stjerneRødvin

Château Pont Peyrat, Montagne-Saint-Émilion, 2004, 13,5% (Bordeaux, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
99,00 hos A Vinstouw

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Mislykket og misforstået Bordeaux, som vi fraråder. Fremstillet af 100% Merlot, hvilket er uden betydning, da vinen ingen Merlot-karakter har.

Vinen har ingen af de kvaliteter, som man forbinder med Bordeaux. Farven er så mørk og tæt, at bunden i glasset ikke kan ses, når der hældt lidt over halvt op, og konsistensen er ret fed. 13,5% alkohol.

Hverken i duft eller smag er der noget der minder om Bordeaux. I næsen er der lidt gummi og en svag antydning af en frugttype, der kunne være sydfransk. Smagen er tør og charmeforladt, og der er absolut ingen antydning af Bordeaux'sk elegance eller merlot'sk ynde. En ganske dominerende besk smag stammer sikkert fra de grove tanniner.

Efter fire timers luftning er der dukket en lidt syntetisk smagende frugt op med mindelser til Sydfrankrig; her er der også et strejf tør lakrids. Tolv timer efter åbning er der stadig ingen formildende omstændigheder: Vinen fremstår stadig besk, tør og uden positive kvaliteter.

Virkelig dårlig vin.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.