3 stjernerRødvin

Château de Cayx, Cahors, 2005, 13% (Sydvestfrankrig, Frankrig)

119,00 i Irma

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Som det fremgår af stjernerne er vores meninger meget delte: Helle er på to stjerner, vil slet ikke drikke vinen, mens jeg siger fire.

Helle oplever den som "herreagtig", snerpende og med tobak. Medvirkende til denne opfattelse er nok, at druen Tannat med sit noget markante tanniske udtryk forekommer at sætte sit tydelige præg på vinen, selv om der højst må være 20% af denne druesort i vinen.

Jeg synes det er en ganske dejlig vin med en duft hen ad mørk Bordeaux, dyrepels og lidt fad. Smagen er mørk, robust og tør og lægger sig i forlængelse af duften med et animalsk islæt, der kan minde om Syrah (selv om denne drue ikke er til stede i vinen).

Som nævnt er der mærkbare tanniner, der til tider kan forekomme lidt ramme, men vinen bliver blødere og lækrere, hænger godt sammen og smager rigtig godt synes jeg.

Niveaumæssigt er vi i den lave mellemklasse.

Marts 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.