2 stjernerRødvin

Château Blaignan, Médoc, 2009, 14% (Bordeaux, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
89,00 i Lidl

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vin med ringe typicitet, og vi bryder os ikke om den.

Lægger det første minut ud med god Bordeaux-duft med let bekymrende sødme. Resten af tiden er det småt med Bordeaux-karakter såvel i duft som i smag.

Af en Bordeaux at være er vinen i munden meget koncentreret, stofrig og ganske mørk. Og det skal ikke ses som et kompliment, idet god Bordeaux normalt - eller i hvert fald indtil videre i verdenshistorien - har glimret ved slank og transparent elegance.

Duften kommer med luftning til at indeholde så modsatrettede indtryk som tjære og vaniljebudding, og der kan forekomme associationer til vintage port uden sødme.

Smagen mangler frugt men har en god, ung kernebitterhed. Vinen klinger ikke friskt ud, og vi har det lidt svært med vin, der ikke efterlader munden frisk og renset.

Glas: Zalto bordeaux.

Oktober 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.