3 stjernerHvidvin

Chardonnay, Laroche, 2007, 14% (Chile)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
49,00 i Netto

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Normalt går vi uden om oversøisk Chardonnay. Når der skal Chardonnay på bordet, er vi som regel mere end tilfredse med Bourgogne, og vi løber ikke gerne risikoen for at få en fedladen og småvulgær vin i glasset.
Men vi kender den gode producent Laroche fra Chablis, så når de serverer en Chardonnay fra Chile, så skulle det da prøves.

Duften var lovende: sprød, livlig, frisk og prikkende. Smagen var også meget fin, frisk, sprød, måske med en anelse mineralitet. Ingen overdreven sødme eller fedme trods de 14% alkohol.

Når man får drukket noget af den, mærker man imidlertid den givetvis alkoholbetingede tyngde, hvilket igen får os til at glæde os til den næste franske Chardonnay.

Men ret skal være ret: De fleste typiske mislyde - set ud fra vores præferencer - ved oversøisk Chardonnay er holdt meget kompetent i ave. Og man må sige at man får et rigtig godt glas hvidvin til prisen.

November 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.