3 stjernerHvidvin

Casta Diva, Lirac, Domaine Maby, 2015, 14,5% (Rhône, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fyldig vin fremstillet af 50% Grenache blanc og 50% Viognier fermenteret i nye fade, derefter lagret tre måneder på fad.

Både krop og smag er fyldig. Smag lidt hen ad melon med en middelkraftig bitterhed, som er at finde i de fleste hvide Lirac-vine. Fedme og sødme forekommer at stamme fra glycerol. Til at begynde med klinger vinen lidt ufriskt ud, sødmen vinder. Med luftning bedres dette, og en pæn friskhed bliver mere fremtrædende.

Jeg (Preben der har smagt og anmelder vinen alene) har vinen til et sted mellem tre og fire stjerner, nærmest de tre.

Glas: Zalto bordeaux.

April 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.