3,5 stjernerRødvin

Carmignano Riserva, Piaggia, 2016, 14,5% (Toscana, Italien) L9 190

Kvalitet-pris: OK
270,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 299,00 hos vildmedvin

Vinen er fremstillet af 70% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc og 10% Merlot lagret 18 måneder på franske barriques.

Duft af solbær og solbærbusk er mest fremtrædende. Vinen er kraftig med mørk frugt. Den er vellavet og harmonisk med god syre og ret tilbagetrukne tanniner. Med luft kommer nogen frugtsødme.

Smagen er i den internationale genre, hvor de franske druer på trods af at deres 30% andel spiller hovedrollen.

Preben finder den pæn og poleret, Helle oplever den som mere "skrap". Vi er enige om at finde den lidt upersonlig, og vores begejstringsniveau rækker til henholdsvis fire uentusiastiske og tre stjerner.

Vinguiden Vini d'Italia (i folkemunde Gambero Rosso) har i deres 2020 udgave udnævnt vinen som årets bedste rødvin!

Glas: Zalto bordeaux.

Marts 2020
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.