2,5 stjernerHvidvin

Cà del Magro, Custoza Superiore, Monte del Frà, 2016, 13% (Veneto, Italien) L.911

Kvalitet-pris: OK
90,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 97,30 hos Propperiet

Vinen er fremstillet af 40% Garganega, 20% Trebbiano toscano, 5% Tocai friulano, 10% Cortese, 10% Chardonnay, Riesling, Italico-Malvasia og 15% Incrocio Manzoni.

Vinen er i den lidt neutrale genre. Lidt tid efter åbning dukker der diskret duft af svag blomsterparfume og lige så diskret velsmag op. I finalen er der en ret stærk bitterhed, som hænger længe i munden. Den dæmpes heldigvis lidt med madledsagelse.

Tre stjerner fra Preben, to fra Helle.

Vinen har fået den relativt sjældne topkarakter tre glas i Gambero Rosso både i denne årgang og flere tidligere. Så der er et og andet, vi opfatter fuldstændig anderledes end den italienske vinguide. Sikkert bl.a. den bitterhed, som så megen italiensk hvidvin byder på, og som vi ofte ikke kan forliges med, men som lader til at være en accepteret - måske tilstræbt - del af italiensk hvidvinskultur.

Glas: Zalto hvidvin.

April 2019
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.