Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerHvidvin

Boccabarile, Langhe, Poderi Sinaglio, 2003, 13% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
89,00 (79,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig duft af moden frugt, ganske let tropisk tilsnit, også en anelse letrøget kød, meget appetitligt alt sammen.

Smagen har også fin frugt, Chardonnay mærkes plus en vis mineralitet, givetvis fra Sauvignon Blanc (vinen er lavet 50/50 af de to druer). Et meget fint afstemt fadpræg smages tydeligt. Også god friskhed. Slank og letfordøjelig. Smagen glider forholdsvis hurtigt over i letbitre toner med en intensitet, så dagens blindgæt ikke er vanskeligt: italiensk.

Vinen er ganske lækker, bestemt vellavet og harmonisk, men som sædvanligt tænder den typiske italienske hvidvinsbitterhed os noget af. Dog ikke mere end at vinen opleves som god: tre stjerner.

Et lille tillæg (som var det vi snakkede om mens vi spiste med vinen som ledsager): Hvad er det med de italienere og deres bitterhed i hvidvin? Smager de ikke det som vi smager? Eller kan de bare godt lide det sådan? Eller er der noget i deres mad, som gør denne bitterhed påkrævet? Eller kan de bare ikke finde ud af at styre uden om den? - Vi kan ikke svare men undrer os til stadighed.

Januar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.