3 stjernerSød vin

Birbet, Battaglio, 6% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
89,00 (86,00 v. 6 fl., 81,00 v. 12 fl.) hos Piemonte Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget uhøjtidelig, fornøjelig og letdrikkelig jordbærbolcheduftende og -smagende vin. God lille friskhed fint parret med god sødme.

Pænt levende i munden.

Smagsmæssigt er vinen af samme type som Brachetto d'Acqui (Birbet er synonym for Brachetto), men vinen her er stille, dvs. ikke boblende.
Der er angivet to alkoholprocenter på flasken, 6% og 12%. Indholdet er 6%. De 12% må hentyde til den alkoholprocent, som vinen ville have, hvis den var gæret helt ud, hvad den ikke er. Det er det ugærede sukker, der giver vinen dens sødme.

Vinen var bedre dag 2, mindre bolche, mere bær.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.