2 stjerner1 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Balàu, Langhe, Ettore Germano, 2009, 15% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
175,00 (158,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er angiveligt fremstillet af 100% Merlot men har meget overraskende udpræget struktur som en Nebbiolo-vin og med tanniner, der er en Barolo værdig. Tre stjerner fra Preben, en fra Helle bl.a. grundet tanninerne, men også fordi hun ikke bryder sig om smagstypen, der rummer en portion bitterhed.

Vinen er umiddelbart efter åbning en lidt pudsig blanding af på den ene side noget frugtsaftagtigt og en støvet vinøsitet med spidset blyant. Med luftning forsvinder saftpræget, og vinen fremstår, mørk, koncentreret, tør og ganske stram på Nebbiolosk manér. Tanninerne er (hvis man kan lide tanniner) flotte og mundklæbende. Bitterhed især i finalen. Udpræget tør smag med et lille pift meget mørk chokolade.

Vinen er på egne betingelser vellavet, men den er rigeligt tør og byder ikke rigtig på opmuntrende smage.

Bemærk: Vi tager forbehold for vurderingen, idet vinen er smagt kun et døgn efter længere transport.

Glas: Zalto bourgogne.

Januar 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.