4 stjernerSød vin

Aur, Traminer Passito, Delle Venezie, Ronco del Gelso, 2011, 12% (Friuli-Venezia Giulia, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
375 ml: 190,00 , 170,00 v. 6 fl. hos Viniropa (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget lækker og udpræget nektaragtig dessertvin fremstillet af tørrede druer lagret et år i små egetræsfade. Fire store stjerner.

Den første dag er der en ganske dyb duft af henkogte pærer med et æblestrejf og lidt ananas. I munden bydes der på tyk, koncentreret og cremet nektar. Vi genfinder de henkogte pærer, og vinen klinger langsomt ud med en dyb sødme med vanilje.

På andendagen har vinen både i næse og mund fået toner af orangeskal og akaciehonning. Smukt. Den søde finale er stadig præsent, og en blid syre anes.

Havde vinen haft en smule mere friskhed til især i finalen at gå i clinch med den høje sødme, havde de fem stjerner været hjemme.

Glas: Zalto hvidvin.

December 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.